Скільки калорій в зеленому яблуці, харчова цінність, користь зелених сортів для схуднення

Про корисні властивості фруктів знають навіть маленькі дітки, їх вживають в якості вітамінів. Плоди включають в меню під час дієт. Саме тому варто розібратися, скільки калорій в зеленому яблуці, а також, що входить до його складу.

Хімічний склад і харчова цінність

Насправді з точністю визначити, що міститься у складі, без лабораторного аналізу не можна.

Це пов’язано з тим, що кожен плід містить різну кількість речовин, але в середньому в 100 г яблук сорти зеленого містяться:

  • білки – 0,4 г;
  • жири – 0.4 г;
  • вуглеводи – 10 р.

Невисокий показник енергетичної цінності яблук забезпечує крохмаль, якого дуже мало в даному продукті.

Крім великого вмісту різних вітамінів, у фруктах містяться й інші речовини:

  • фосфор;
  • молібден;
  • йод;
  • залізо;
  • фолієва кислота;
  • кальцій і ряд інших.

Крім цього, лікарі виділяють харчові волокна, які є у складі зелених плодів. Саме вони сприяють гарній роботі шлунково-кишкового тракту.

Харчова цінність фрукта досить мала, так як у 100 г стиглих фруктів міститься всього 47 Ккал.

Скільки калорій в зеленому яблуці

Щоб визначити калорійність зеленого яблука необхідно провести розрахунок, якщо на 100 грам припадає 45 Ккал, то вага невеликого плода в кількості 1 шт. становить приблизно 80 м, а значить, в ньому міститься близько 40 калорій.

У будь-якому випадку цей показник у кожного сорту буде свій, варто розглянути найбільш популярні з них:

  • Сорт «Грении» володіє багатим складом різних мінералів і вітамінів. Ці яблука вважаються дієтичними за рахунок великого вмісту води і мінімальної кількості цукру. На один середній фрукт припадає близько 91 Ккал. Білків приблизно 0.78 г, жирів – 0.74 р, а вуглеводів – 18.6 р.
  • Сорт «Симиренко» відрізняється високим вмістом пектину. Крім цього, яблука рекомендують вживати для профілактики при подагрі, атеросклерозі і дерматиті. Калорійність одного фрукта варіюється в межах 55-60 Ккал.
  • Сорт «Голден» рекомендований до прийому при очних захворюваннях та патології кісткової системи. Крім цього, плоди допомагають зміцнити нігті і волосся. 1 середній плід – 85 Ккал.
Дивіться також:  Як користуватися тестом на вагітність, який тест вибрати

Варто зазначити, що ці дані відносяться до свіжим яблукам, в сушеному, консервованому продукті показник калорійності буде зовсім інший.

Вміст вітамінів і мікроелементів

Зелені плоди на 80% складаються з води, хоча і для вітамінів з мікроелементами місце залишається. Крім цього, у фруктах є клітковина. Її зміст в залежності від сорту може досягати 5 м, притому цей показник повністю покриває добову норму дорослої людини.

Що стосується мікроелементів, то в стиглому фрукті містяться:

  • бор;
  • хром;
  • фтор;
  • марганець;
  • цинк.

Багато яблуко і вітамінами, крім стандартних А, В і С, також є і інші. Власне вони і приносять користь людському організму.

Варто зазначити, що плоди рекомендовано їсти разом зі шкіркою, оскільки саме вона містить у собі максимальну кількість вітамінів. Крім цього, вона покращує працездатність травної системи. Окрему увагу потрібно приділити насінням, так у їх складі є речовина, що запобігає ріст і розвиток ракових пухлин. А наявність пектину знижує ризик появи серцевих і судинних захворювань.

Користь зелених сортів фруктів для організму

Користь зелених яблук пояснюється тим, що в них міститься мінімальна кількість калорій, тому вони дозволені до вживання навіть людям із захворюванням на цукровий діабет. Крім цього, плоди є джерелом аскорбінової кислоти та органічних кислот. Саме тому вони так корисні.

Наявність пектину і харчових волокон сприяє виведенню з організму шкідливого холестерину. Варто відзначити і бактерицидні властивості яблук, а також протизапальні, тому їх рекомендують включати в раціон при дизентерії та інших хворобах шлунково-кишкового тракту.

Щоденне вживання яблук робить позитивний вплив на обмін речовин, так як не відбувається трансформації вуглеводів в жири.

Багато включають в меню фрукти в цілях схуднення, з їх допомогою влаштовують розвантажувальні дні.

Дивіться також:  Тести на овуляцію: як правильно робити й оцінювати результат, види та огляд кращих тестів

Існують і інші позитивні впливи від фруктів, а саме:

  • запобігають запори;
  • є профілактичним засобом від атеросклерозу;
  • протидіють токсичних речовин;
  • нормалізують рівень гемоглобіну.

Ось скільки корисних властивостей мають зелені яблука, тому лікарі настійно рекомендують включати в раціон.

Протипоказання до вживання

Існує ряд протипоказань до надмірного вживання зелених яблук, до них можна віднести людей з такими захворюваннями:

  • гострий гастрит;
  • знижена кислотність шлункового соку;
  • виразка;
  • ерозія.

Також варто додати, що плоди можуть подразнювати слизову і руйнувати зубну емаль. Якщо є хоча б одна з перерахованих вище проблем, те фрукти варто їсти в помірній кількості, інакше вони можуть нашкодити.