Скільки калорій в цукерці, види та склад кондитерських виробів, які підходять для дієти

Для тих, хто дотримується здорової дієти, цікаво буде дізнатися, скільки калорій у цукерці з сухофруктів, приготовленої без додавання цукру. Вживання таких солодощів в помірній кількості приносить користь. Існує також велика кількість смачних цукерок, які не можна назвати дієтичними.

Види і склад кондитерських виробів

Світ солодощів настільки привабливий, що думки про користь приходять в останню чергу. Хоча вперше слово «цукерка» з’явилося в лексиконі аптекарів XVI. Так називали зацукровані фрукти, які використовуються для лікувальних цілей.

Зараз цукерками називають вироби з цукру або шоколаду, з різними начинками, горіхами, сухофруктами, халвою, мармеладом і т. д.

Види кондитерських виробів:

  • ірис – з уваренной згущеного молока з мелясою, цукром і олією;
  • лакричні цукерки – на основі лакричного кореня;
  • марципан – суміш мигдального порошку і цукрового сиропу;
  • помадні – на основі сахаропаточного сиропу;
  • молочні – з цукру і молочної основи;
  • з вафлями – цукерки, глазуровані шоколадною помадкою;
  • кремові – з начинкою з вершковою пасти і цукру;
  • горіхові – смажені з цукром горіхи, іноді покриті глазур’ю;
  • желейні – з фруктового желе, в глазурі або без неї;
  • льодяники – цукор з патокою і сиропом, зварений до твердості;
  • шоколад – на основі какао-масла, какао тертого і цукрової пудри;
  • трюфелі – округлі шоколадні цукерки з кремовою начинкою;
  • праліне – мелений мигдаль, обсмажений в цукрі;
  • батончики – з какао, молока, цукру, нуги, горіхів, емульгатора;
  • цукати – це зварені в сиропі фрукти.

Це далеко не повний список кондитерських виробів, які називають цукерками.

Скільки калорій в цукерці

Всі цукерки, такі смачні і різні, об’єднує висока калорійність. Отримати загальне уявлення можна з таблиці, в якому навпроти найменування вказана калорійність 100 г продукту.

Дивіться також:  Скільки калорій у вівсяній каші на молоці з цукром і без, харчова цінність, БЖУ, користь геркулесової каші
Мармеладкі желейні 321
Батончики «Чіо Ріо» 510
Плитка «Ірис» 408
Цукерки молочні «Корівка» 351
Карамельні цукерки з начинкою 371
Цукерки «Суфле» 203
«Вишня в шоколаді» 460
«Арахіс в шоколаді» 580
«Мармелад в шоколаді» 371
Батончик «Снікерс» 483
Батончик «Твікс» 497
Цукерки «Курортні» 527
Цукерки «Грильяж» 365
Цукерки «Білочка» 531
Батончики «Рот Фронт» 520
«Халва в шоколаді» 531
Цукерки «Метелиця» 540
Смоктальні цукерки «Льодяники» 391
«Шоколад молочний» 554
«Гіркий Шоколад» 530
«Кіндер шоколад» 562
Цукерки «Червоний мак» 519
Цукерки «Пташине молоко» 448
«Чорнослив в шоколаді» 392
Цукерки «Рафаелло» 628

Добова норма споживання

Встановлена дієтологами норма вживання цукру для здорової людини близько 10% калорійності добового раціону. Для міського жителя, незайнятого важкою фізичною працею, це близько 50 грам. Цукерки, що містять багато цукру, потрібно їсти поштучно, не більше 50 г на день, якщо інші солодкі блюда в раціоні відсутні.

Норма вживання шоколаду – близько 30 г в день. Інші цукерки можна їсти в кількості від 2 до 5 штук в залежності від виду виробу, його маси і користі для організму. В шоколадній цукерці з начинкою з чорносливу або мармеладу менше калорій, ніж у чистому шоколаді.

Солодощі, підходящі для дієти

Кондитерські вироби промислового виробництва, відповідні для дієти, готують з цукрозамінниками з натуральної сировини – горіхів, насіння, сухофруктів. Називаються вони протеїновими цукерками. Ціна на упаковку такої солодощі досить висока – 1 шт. вагою 360 г коштує 600 рублів.

Приготувати корисні цукерки можна самостійно. Для цього підійдуть різні сухофрукти і горіхи, все залежить від бажання і смаку. У справу йдуть фініки, курага, чорнослив, сушена вишня, родзинки, сушені банани, горіхи волоські, кешью, арахіс. При бажанні можна додати мед. В процесі не знадобиться заморожування і випічка, солодощі можна їсти відразу після приготування.

Дивіться також:  Скільки калорій в сосисці: порівняння сортів напівфабрикату по калорійності, складом білків, жирів і вуглеводів

Рецепт дієтичних домашніх цукерок

Продукти:

  • по 100 г горіхів кешью, волоських горіхів, чорносливу, кураги;
  • 1 ст. л. меду акації;
  • за смаком кунжут, мак і кокосова стружка для панірування.

Опис процесу:

  • Сухофрукти миють і замочують у теплій воді на 15 хвилин. З чорносливу дістають кісточки.
  • Подрібнюють ножем горіхи, нарізають курагу і чорнослив, відправляють все в чашу блендера.
  • В однорідну масу з сухофруктів і горіхів додають мед, ще раз все перемішують блендером.
  • З отриманої маси катають невеликі кульки, обвалюють їх в кокосовій стружці, кунжуті або маці.

Смачні дієтичні цукерки готові, можна покласти їх в холодильник. Бажано їсти солодощі вранці або вдень. Калорійність цукерки (100 г) буде близько 400 ккал.

Протипоказання до вживання

Всі цукерки відрізняються високою калорійністю. Вони містять швидкі вуглеводи, які після вживання підвищують рівень глюкози в крові. Такі солодощі не можна їсти людям, хворим на цукровий діабет і страждають ожирінням.

Цукерки із сухофруктів і горіхів також мають високу калорійність, але в їх складі є вітаміни, мінеральні солі, харчові волокна, необхідні для підтримки здоров’я. Тому тим, хто дотримується здорової дієти, корисно є такі цукерки в помірній кількості. Ці солодощі стануть повноцінним компонентом щоденного раціону.