Салат «Мітла» для очищення кишечника і схуднення – 5 рецептів, як приготувати, калорійність страви

Багато хто не знають, що скинути зайві кілограми можна швидко і просто. При цьому не потрібно повністю відмовлятися від їжі, достатньо вживати смачні і корисні салати і при цьому худнути. Салат «Мітелка» допоможе відновити роботу кишечника, виведе токсини, а також поліпшить стан шкіри.

Класичний овочевий салат «Мітелка»

Насправді, існують різні варіанти приготування корисного салату «Щітка», який очищає кишечник, але найчастіше готують його за класичним рецептом. Таку закуску також вживають на розвантажувальних днях. За кілька діб можна втратити до 3 кілограм.

Необхідні компоненти для приготування очищаючого салату:

  • свіжа буряк – 0,4 кг;
  • яблука зеленого сорту – 0,4 кг;
  • морква – 3 коренеплоду;
  • масло оливи – 20 мл;
  • лимонний сік – 20 мл

Етапи приготування корисного салату для схуднення:

  • Промити під проточною водою підготовлені фрукти і овочі.
  • Зняти з буряка, зелених яблук і моркви шкірку і подрібнити плоди з допомогою терки.
  • Скласти компоненти в глибоку посуд.
  • Приготувати заправку з оливкової олії і лимонного соку.
  • Влити приготований соус до овочів.
  • Гарненько перемішати складові.

Легка закуска готова, можна додатково прикрасити її гілочками петрушки або кропу.

Варіант з селерою

Салат «Мітелка» не тільки смачний, але і дуже корисний. Незважаючи на те, що він низькокалорійний, в ньому міститься велика кількість вітамінів і мікроелементів.

Він досить поживний, що особливо важливо під час дієти і розвантажувальних днів.

Для приготування закуски потрібно підготувати:

  • зелене яблуко – 3 шт.;
  • селера – 0,2 кг;
  • свіжу капусту – 0,2 кг;
  • моркву – 2 шт.;
  • кинзу і петрушку – по 100 г;
  • лляна олія – 50 мл

Далі діють відповідно до заявленої рецептурою:

  • Промиваємо і очищаємо від шкірки моркву і яблука, а після натираємо плоди на тертці.
  • Видаляємо з качана верхні листки, а потім шаткуємо інші соломкою.
  • Нарізаємо невеликими кубиками стебла селери.
  • Розрізаємо гострим ножем підготовлену зелень.
  • Складаємо компоненти в салатницю і заливаємо олією льону.
Дивіться також:  Скільки калорій в яйці, білки, жири і вуглеводи, користь і шкода для організму

Гарненько перемішуємо вітамінний салат і насолоджуємося прекрасним смаком. Клітковина, яка міститься у фруктах і овочах і жиросжигающие ефект селери допомагають швидко позбавитися від ненависних кілограмів.

Як приготувати з буряком

Салат з буряка, моркви і капусти дуже корисний, тому його рекомендовано вживати не тільки для схуднення, але і для оздоровлення в цілому.

Щоб приготувати смачну вітамінну закуску потрібно підготувати наступні продукти:

  • свіжа буряк – 0,4 кг;
  • капуста – 0,4 кг;
  • морква – 2 коренеплоду;
  • лимонний сік – 80 мл;
  • рослинна олія – 50 мл;
  • зелень – 1 пучок.

Покрокове приготування легкого, але поживного страви:

  • Видалити з капустяного вилка верхні листя і нарізати овочі тонкою соломкою.
  • Буряк і моркву помити, почистити і перетерти за допомогою терки.
  • Зелень промити під проточною водою, обдати окропом і дрібно нарубати.
  • У салатницю скласти всі компоненти.
  • Приготувати заправку. Для цього потрібно з’єднати олію і свіжовичавлений сік стиглого лимона.
  • Полити овочевий салат приготовленим соусом і добре все перемішати.

Дами, які вже худнули за допомогою цього салату, рекомендують додавати в нього подрібнений волоський горіх. Цей компонент додасть закуски оригінальний смак.

Варто відзначити, що горіхи приносять неоціненну користь організму, так як збагачують його ненасиченими жирами.

Рецепт для очищення кишечника з висівками

Цю очищувальну закуску можна їсти не тільки дорослим членам сім’ї, але і її молодшим представникам. Салат виходить солодким за рахунок додавання фруктів і корисним завдяки вівсяним висівки.

Необхідні продукти:

  • вівсяні висівки – 50 г;
  • нежирний йогурт – 100 мл;
  • курага – ½ ст.;
  • чорнослив – ½ ст.;
  • гранат – 150 г;
  • грейпфрут – ½ плода;
  • капуста – пів.

Спосіб приготування салату «Мітла» для очищення кишечника:

  • Замочуємо сухофрукти в гарячій воді, залишаємо їх розмокати, а потім нарізаємо на шматочки.
  • Промиваємо під водою підготовлені фрукти і овочі, очищаємо їх і подрібнюємо.
  • Змішуємо компоненти в салатниці.
  • Додаємо в масу гранатові ядра.
  • Заливаємо висівки з вівсянки нежирним йогуртом і даємо їм час розбухнути, буде достатньо 10 хвилин.
  • Переливаємо заправку в салат і гарненько все перемішуємо.
Дивіться також:  Скільки калорій в рисі вареному на воді і молоці, калорійність різних сортів, БЖУ, користь рисової каші

Смачна, поживна закуска готування, при бажанні можна посипати інгредієнти кунжутним насінням.

«Щітка» з низькокалорійною заправкою

Пропонуємо ще один спосіб приготування вітамінного салату, який допоможе швидко і легко прийти у форму і скинути непотрібні кілограми. Горіхи, що входять до складу цього легкого страви забезпечують оригінальний смак. Незважаючи на те, що рецепт входять виключно овочі, страва виходить дуже ситним і поживним.

Компоненти, які необхідно підготувати для приготування смачної закуски:

  • буряк – 0,3 кг;
  • свіжа капуста – 0,4 кг;
  • морква – 2 середніх коренеплоду;
  • лимонний сік – 2 ст. л.;
  • кріп і петрушка – по 5 гілочок;
  • кедрові горішки – ½ ст.;
  • оливкова олія – 50 мл

Далі прямуємо покрокової рецептурою:

  • Ретельно промиваємо підготовлені овочі, очищаємо їх шкірки.
  • Рубаємо білокачанну капусту тонкою соломкою.
  • Свіжий буряк і моркву, переробляємо в кухонному комбайнере або тремо на тертці.
  • Готуємо заправку з кедрових горішків: подрібнюємо в блендері горіхи, заливаємо пудру оливковою олією і лимонним соком.
  • Дрібно рубаємо кріп і петрушку.
  • Змішуємо всі складові, заливаємо заправкою і добре перемішуємо.

Дієтичний салат готовий, можна насолоджуватися дивовижним смаком.

Скільки калорій в представлених рецептах

Що стосується калорійність салату, то тут все залежить від конкретних інгредієнтів, які в нього входять:

  • У першому салаті, приготованому за класичною рецептурою, міститься лише 58,1 ккал.
  • У другому блюді з селерою трохи більше, а саме 66,64 ккал.
  • Наступна закуска зі свіжою буряком – 72,22 ккал.
  • У салаті з вівсяними висівками кількість калорій становить 109,43.
  • Ну і в останньому блюді з легкої заправкою міститься 127,75 калорій.

Щоб очистити організм від усіляких шлаків, а кишечник − від неперетравленої їжі, рекомендовано влаштовувати розвантажувальний день з вживанням салату «Мітелка» хоча б один раз в 10 діб.

Дивіться також:  Продукти з великим вмістом білка: таблиця високобілкових продуктів рослинного і тваринного походження

Природно, при бажанні, можна вживати його набагато частіше. Під час таких дієт рекомендовано пити мінеральну воду, а також трав’яні збори, але без додавання цукрового піску. Вже через кілька прийомів можна буде відчути, як повертаються сили, шкіра стає м’якше і еластичнішою, а зайва вага тане на очах.